Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching

Bijzonder

11 april 2023

Afgelopen zaterdag hadden wij de gouden bruiloft van mijn schoonouders, de ouders van mijn overleden man Paul. Het gemis van Paul was duidelijk voelbaar.

Ik realiseer me dat het heel bijzonder is dat wij daarbij zijn. Te meer omdat ik heel veel om mijn heen hoor, dat gezinnen na een overlijden elkaar niet meer zien of spreken: “Sinds het overlijden hoor ik niks meer van mijn schoonouders, Sinds het overlijden heb ik de kleinkinderen niet meer gezien, heb ik mijn schoondochter niet meer gesproken, alsof we nooit hebben bestaan.”

Dus ik besef heel goed dat wat wij hebben heel bijzonder is. Daar hebben we samen dan ook energie in gestoken.

Maar dat gezinnen gebroken worden na een overlijden en elkaar niet meer zien of spreken is eigenlijk niet raar. Want juist in het gezin waar je naar toe gaat, waar degene niet meer is, is juist dan het gemis het meest voelbaar, die lege plek het meest tastbaar, de gelijkenissen in het gezicht van de vader/moeder/zoon/dochter/kleinkind het meest zichtbaar. Dat is juist daar het meest verdrietig en aanwezig.

Dat heeft niet te maken met elkaar niet willen zien, maar (nog) niet kunnen…Dat is (nog te) pijnlijk.

Ook mijn oudste lijkt sprekend op haar vader. Iets waar wij heel blij om zijn, zo zien we hem nog iedere dag terug. Dat voelt voor ons niet confronterend, maar fijn. En zelfs als ze beiden niet op hem leken, dan nog leeft hij nog elke dag voort in onze herinneringen, die we hardop delen met elkaar, maar zien we het ook terug in hun doen en laten. En zo lijkt mijn man heel erg op zijn vader.

Als we daar iets meer kennis van zouden hebben, is er ook meer begrip voor elkaar en elkaars verdriet.

Rouwen kost tijd.

Afgelopen zaterdag de gouden bruiloft van mijn schoonouders. Bijzonder dat wij er bij mochten zijn, nog meer bijzonder, dat mijn nieuwe gezin en ik daarbij mochten zijn. Mijn dochters, mijn vriend, mijn drie stiefzonen en de vriendin van mijn oudste stiefzoon. Ik wist al dat we met veel zijn, maar deze foto bevestigt dat nog eens 😍

Wil je eens sparren over jouw gemis en tegelijkertijd het gemis van jouw schoonouders? Stuur me een bericht of laat een reactie achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Liefs Bianca

#rouw en #verliescoach

Big family, aanwezig op gouden bruiloft schoonouders 1.0

Delen:

Lees Meer:

“Heb je ergens spijt van?”

16 mei 2024 Vroeg een van de kinderen mij tijdens een groepsbegeleiding. We deden een spelletje om het het gesprek op een andere manier toegankelijker

Stuur me een berichtje