Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching

Drie gouden tips voor jou in rouw, in verdriet, bij verlies

18 april 2023

1. Laat je gevoelens toe,

Weet dat alle gevoelens normaal zijn, ook de niet voordehandliggende gevoelens, ze mogen er zijn:

Verdriet met en zonder tranen, moeheid, schuldgevoel, nergens zin in, futloos, opgelucht, boosheid, blijdschap, opgejaagd, de deur uit willen, niet alleen willen zijn, juist alleen willen zijn, ziek, emotioneel, al deze emoties tegelijkertijd voelen, afwisselend op een dag, geen gevoel, schaamte, alleen, eenzaam, gemis, bang, paniekerig,…en nog zoveel meer…

2. Deel die gevoelens, niet 1x, niet 2x, niet 3x, maar zo vaak als jij er behoefte aan hebt. Deel ook, of juist ook, de gevoelens waar je (nog) geen woorden voor hebt. Ga op zoek naar dat luisterende oor.

Want als je gevoelens er mogen zijn én je deelt ze, dan krijg je letterlijk ruimte en rust in hoofd en lijf. Je zult bevrijd worden van schuld en schaamte gevoelens, omdat het er mag zijn, omdat het er uit mag.

3. Betrek je vrienden bij dit proces, bij het toelaten en delen van je gevoelens. Je bent ze niet tot last. Jouw echte vrienden willen juist weten wat er in je omgaat, ook als ze je er niet naar vragen. Want vaak vinden ze het lastig om er naar te vragen, om jou niet in een moeilijke positie te brengen, je niet nog verdrietiger te maken. Maar jij mag het onderwerp hoe het met jou gaat vandaag, altijd aansnijden. Juist door dit te doen zullen je vrienden blijven. Omdat ze weten waar ze aan toe zijn bij jou en nog mooier, Jij bent in control.

Neem je plaats in. Je bent het zó waard.

En kun je toch bij niemand terecht, kun je dat luisterende oor niet vinden, weet dat ik altijd, zonder oordeel naar jouw verhaal zal luisteren, opnieuw en opnieuw en opnieuw…

Iemand vroeg laatst: “Waarom zou je kiezen voor deskundige hulp, of hulp bij jouw rouwreis?” “Omdat ik dan de luxe heb dat ik eens even mag vertellen zoveel als ik wil over degene die ik mis en de ander dan gewoon onvoorwaardelijk alleen naar mij luistert,” was het antwoord…

En dat zou ik ook voor jou kunnen betekenen, onvoorwaardelijk. Stuur me een berichtje naar

info@biancakrolcoaching.be

Of laat je gegevens achter op

Home

Liever meteen een afspraak maken in mijn agenda? https://calendly.com/bianca-krol-coaching/60-minuten-kennismakings-of-begeleidingsgespre-clone?back=1&month=2023-04

Welk gevoel herken jij uit jouw rouwreis? Of welke voel jij en staat er niet tussen? Ik lees het graag in een reactie

Liefs Bianca

Rouw en Verlies Coach

Delen:

Lees Meer:

Stuur me een berichtje