Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching

Je kunt maar beter het nuttige met het aangename combineren

3 juni 2022

Ik heb net 12km/2u gewandeld.

16 Jaar geleden nooit gedacht dat ik dit zou kunnen, toen mijn reuma me zo plat gooide dat alles wat ik kon alleen maar liggen was. Gelukkig kan met medicatie veel. Een jaar geleden begonnen met 4km. Inmiddels opgebouwd tot 12km/2u. Liefst iedere dag, maar hé ik moet ook nog gewoon werken, hebben we ook nog 5 kinderen en laat de situatie het soms gewoon niet toe. Daarom ga ik soms niet of 1u i.p.v. 2u. Ik vind sporten wel heel belangrijk; om mijn eigen lijf gezond te houden, maar ook om een voorbeeld te zijn voor mijn kinderen. Ik wil graag dat zij ook sporten, omdat het goed is voor hun sociale contacten, dat ze een hobby doen die ze leuk vinden en omdat bewegen gezond is.

Maar begin maar eens te plannen als (alleenstaande)ouder. Die moet zo laat daarheen, die moet gehaald worden, vandaag die, morgen die én zelf wil je ook nog. Voor de kinderen is carpoolen met andere ouders een uitkomst, zo houd je iets meer tijd over. Durf te vragen! Toen ik nog in Nederland woonde ging ik iedere vrijdag zwemmen tijdens de schooluren van de kinderen. In de avonduren kon ik niet gaan, want dan zou er niemand bij de kinderen zijn. Hier in België matchen de uren van het zwembad niet met mijn uren, dus moest ik op zoek naar een andere sport die past bij mijn fysieke belastbaarheid. Zo ben ik gaan wandelen. Het fijne van wandelen is dat het gratis is, buiten is, goed is voor je lijf en altijd kan. Ik ga vaak onder schooltijd, waardoor niemand er last van heeft dat ik er niet ben. Inmiddels zijn mijn kinderen al wat groter en kunnen ze best even alleen blijven, zeker als het ook nog op het tijdstip is dat ze toch op een schermpje mogen. Mijn vriend gaat vaak mee, dan kunnen we eens een gesprek voeren dat niet voor kinderoren bedoeld is, of eens praten zonder onderbrekingen. Soms kan hij niet mee, omdat hij moet werken of een optreden heeft met zijn band. Dan ga ik alleen, Spotify podcast op en meteen iets bijleren.

Wil je graag hulp bij het plannen van je dag? DM me

Liefs Bianca, persoonlijke coaching

Delen:

Lees Meer:

“Heb je ergens spijt van?”

16 mei 2024 Vroeg een van de kinderen mij tijdens een groepsbegeleiding. We deden een spelletje om het het gesprek op een andere manier toegankelijker

Stuur me een berichtje