Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching

Zojuist was je nog een kleuter

1 juni 2022

Waar blijft de tijd? Dat is ook wat ik vanmorgen om 5.00u dacht, toen de wekker ging na 4u slaap🥱 Schoolverlaterskamp, je moet er wat voor over hebben!
Weken, dagen heb je afgeteld tot de dag van vandaag. Eindelijk op zeeklassen. Zó blij dat het eindelijk 1 juni is. En wij nu ook🤣
Bizar, je was net 5 toen papa stierf, groep 1/2e kleuterklas had je net afgesloten. En nu sluit je bijna je basisschoolcarrière af! Enorm gegroeid, toen je vanmorgen afscheid nam, zag en voelde ik dat we nog maar een paar cm schelen. Maar ook figuurlijk.
Waar je ook gaat, papa neem je altijd mee; Ondanks dat je pas 5 was, heb je nog herinneringen genoeg aan papa. Daar zorgen we samen wel voor. Iedere dag komt papa nog ter sprake, ook in ons nieuwe gezin. ‘s Avonds als ik je heb ingestopt, vraag je naar een herinnering aan papa. Dat zijn heus niet iedere dag herinneringen die je nog nooit gehoord hebt.Toch blijven ze fijn om te vertellen/horen. Dat verdient papa ook! Er zijn ook avonden dat je er niet naar vraagt. Dat mag!
Ook op zeeklassen gaat papa met je mee; zijn T-shirt, besprayed met zijn parfum mocht niet ontbreken in je koffer. Gelukkig is dit parfum nog steeds verkrijgbaar in de winkel😅
– Geur doet zoveel met een mens, zowel positief als negatief kan het je helemaal terugbrengen naar die ene situatie –
Geniet van je schoolverlaterskamp. Daar waar jij nieuwe herinneringen maakt, kijkt papa vanuit ergens met je mee.

Herinneringen levend houden aan papa/mama die er niet meer is, is ontzettend belangrijk voor een kind. Nu, nu het pas gebeurd is, nu nog steeds nu papa/mama er al een tijdje niet meer is, en ook nu, nu de gezinssamenstelling veranderd is. Ook al is de ouder er niet meer, het blijft de papa/mama van je kind, die in meerdere fases van zijn leven gemist wordt. Jij kan die herinneringen levend houden. Lastig? Ja, maar niet als je daar een patroon in gevonden hebt, met de juiste middelen. Ik help je daar graag bij. Stuur me gewoon een dm

Delen:

Lees Meer:

“Heb je ergens spijt van?”

16 mei 2024 Vroeg een van de kinderen mij tijdens een groepsbegeleiding. We deden een spelletje om het het gesprek op een andere manier toegankelijker

Stuur me een berichtje