Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching

Toch een fijne moederdag zonder papa

7 mei 2022

Wat ben ik blij dat ik toen, na het overlijden van Paul, aan mijn beste vrienden hulp heb durven vragen, want ik zat met mijn handen in het haar wat betreft opvang na school. Ik moest namelijk ook gewoon werken.

Iedere woensdag middag mochten Nynthe en Yune bij hun beste vriendinnetjes na school lunchen, eten en spelen. Nadat ik terug kwam van mijn werk kletsten we heerlijk bij en mochten we ook nog blijven eten.

Ook bij opa en oma konden we terecht. Iedere dinsdag na school werden de dames opgehaald door opa en oma. En ook hier mochten we blijven eten. Als we thuiskwamen hoefde ik ze alleen nog te wassen en konden ze na het kijken van een filmpje lekker naar bed. Win win, ik kon ongerust mijn werk afmaken, de dames zijn in goede handen op plaatsen waar ze graag zijn, opa en oma zien hun kleinkinderen iedere week en ik kan daarna bijkletsen met mijn vriendinnen, schoonouders en ontspannen aan de avond beginnen.

En door durven te vragen en te investeren in mijn sociale netwerk, was onderstaand moederdag verhaal 5 jaar geleden al mogelijk, toen ze nog 6 en 8 waren:

“Zo trots…..al zo zelfstandig in het omgaan met het opgroeien zonder jullie papa…….😍

Op school wordt in de bovenbouw niet meer voor moederdag geknutseld, thuis kan het niet want daar loopt mama altijd in de weg.😔

Samen shoppen met papa voor moederdag gaat ook al niet meer.😢

“Dan regel ik me dat toch zelf”, dachten deze kleine meiden van toen nog 6 en 8.💪🏼

Met een beetje hulp van lieve vrienden die even hun woonkamer ter beschikking stelden om te knutselen. En ook nog toestemming gaven om even alleen naar de winkel te mogen, met eigen beurs op zak.❤️

En dan heb je je dat zelf geregeld en dan kun je dat thuis aan niemand kwijt, want geheimpjes rondom moederdag deel je normaal gesproken met je papa, ontbijtje maak je samen met je papa.

Voor de rest deel je alles met mama, regel je alles met mama, want die is mama en papa tegelijk.

Alleen met moederdag even niet, want dan is zij het middelpunt van je verrassing. Gelukkig biedt dan oma een luisterend oor. En kun je je geheimpje kwijt.❤️

Ik word gewekt en er wordt me een fijne moederdag gewenst, kusjes, knuffels, een zelf geknutseld bloemetje voor op mijn slaapkamer en een ontroerende zelf verzonnen brief.

Ondertussen speelt zich beneden dit tafereel af:

Wekker gezet, mooi aangekleed, tafel gedekt, ontbijt klaar gezet, precies zoals ik het wilde, crackertjes en een kopje koffie, cadeaus op tafel, een zelf versierde theepot met thee en handcrème, die ik gevonden heb door een heuse speurtocht.☺️

Zo trots……..zo groot en wijs, zo zelfstandig, zo slim, zo lief, zo dankbaar, 6 en 8, zó jullie”❤

Fijne moederdag iedereen, op wat voor een manier dan ook😘

Ook behoefte aan ruimte, rust en ontspanning, maar geen idee waar te beginnen? Stuur me gerust een pb om te verkennen of ik iets voor je kan betekenen.

Liefs Bianca

Delen:

Lees Meer:

Stuur me een berichtje