Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching

Open en eerlijk geeft ontroering

9 mei 2022

Vandaag maakte ik ook aan de leerlingen en ouders van de school, OBS De Springdonk waar ik werk, bekend dat ik na de zomervakantie niet meer terug kom als juf:

“Jongens ga even zitten, want ik heb nog een nieuwtje. Ik weet niet of jullie het een leuk nieuwtje vinden, of misschien ga je wel een gat in de lucht springen 😉. Vanmorgen toen we het er over hadden dat we nog 11 weken gaan knallen, werken aan de poot “Jij” en ik jullie met een goed gevulde spelling-, reken,- lees,- en taal-rugzak naar groep 7 stuur, vroegen jullie mij wie volgend jaar in groep 7 gaat lesgeven. Dat weet ik niet, dat weet ik oprecht niet, want de puzzel is nog lang niet rond. Ik weet wel dat ik het zeker weten niet word en dat ik ook zeker weet dat ik niet de juf van je broer/zus word.” Het werd wat stiller in de groep. “Want na dit jaar groep 6 met jullie, kom ik niet meer terug. Ik maak het met jullie af en dan stop ik als juf.”
Eerst was er geroezemoes, daarna een hoop vragen: “Wat ga je dan doen?”
Ik heb hen uitgelegd dat ze weten dat de papa van Nynthe en Yune ziek is geweest en daarna is overleden. Want daar ben ik, net zoals ik tegen Nynthe en Yune op hun niveau heel open en eerlijk ben geweest, ook tegen de klas steeds open en eerlijk in, ook op hun niveau.
“Met Nynthe en Yune gaat het heel goed, ondanks dat ze hun papa nog steeds missen. En dat komt door bepaalde dingen die ik met ze gedaan heb. En ik denk dat ik nog meer kinderen en hun papa en mama kan helpen, die hetzelfde meemaken of meegemaakt hebben, kinderen die ook een zieke papa of mama hebben, of een papa of mama die daar hulp bij nodig hebben.”

“Dus je gaat een eigen bedrijf beginnen? Heb je dat zelf bedacht, bestaat zo’n bedrijf al?”

Ondanks dat ik het jaar gewoon met ze afmaak en me nog steeds net zo blijf inzetten voor ze zoals ik dat altijd gedaan heb, vloeiden er nu al wat tranen. En daarna: “Maar juf, we gaan je echt wel missen, want ik heb echt heel veel van je geleerd, zoals jij bepaalde zaken uitlegt over de hersenen en zo, het werkgeheugen en het lange termijn-geheugen, dat heeft nog geen een juf gedaan.” “Jij hebt me zo goed geholpen met mijn boosheid, eerst werd ik altijd zo boos, nu nog wel, maar niet meer zoals voorheen.” “Jij blijft altijd zo rustig ook al is de klas druk, maar jij blijft rustig.” En toen zei ik: “Ja dat klopt en daarom denk ik ook dat ik andere mensen zo goed kan gaan helpen, want ik raak niet zo snel in de stress.”

Mijn dag kon in elk geval niet meer stuk na zoveel mooie lieve complimentjes, die recht uit hun hart kwamen. (Wetende dat ze voorgaande jaren en komende jaren ook echt wel bij hele goede leerkrachten/collega’s hebben gezeten en gaan zitten)

Nog even genieten van de laatste schoolweken en daarna volop aan hem in mijn eigen praktijk.
Ondanks dat, mag je me evengoed nu al een berichtje sturen als je graag met me wil sparren over het een of ander.

Liefs Bianca

Delen:

Lees Meer:

“Heb je ergens spijt van?”

16 mei 2024 Vroeg een van de kinderen mij tijdens een groepsbegeleiding. We deden een spelletje om het het gesprek op een andere manier toegankelijker

Stuur me een berichtje