Persoonlijke coaching

Scholen – Basisschool en Voortgezet Onderwijs

Scholen

 

Basisonderwijs en voortgezet onderwijs

 

Leerkrachten

Hoe ga je als leerkracht om met Rouw en (Aanstaand) Verlies in al zijn vormen, in je klas? Tijdens elke fase van dit proces, want een verlies overleef je tenslotte niet in een schooljaar.

Ter preventie of als inspiratie, als cursus/workshop/lezing tijdens bijvoorbeeld een studiedag.

Of als begeleiding, voor als je er als leerkracht middenin zit

Dit kan een chronisch en/of ongeneeslijk ziek klasgenootje zijn, een klasgenootje dat komt te overlijden, een overleden klasgenootje, een chronisch en /of ongeneeslijk zieke ouder, broer/zus van een leerling, een ouder, broer/zus van een leerling die komt te overlijden, een overleden ouder, broer/zus van een leerling. Hoe ondersteun je dit gezin, of waar verwijs je ze naar door?

Een chronisch en/of ongeneeslijk zieke leerkracht, een leerkracht die komt te overlijden, een overleden leerkracht.

En niet te onderschatten de scheiding van de ouders van een leerling, klasgenootje.

Maar ook een huisdier, opa/oma, buurman/buurvrouw, etc, het verlies van een dierbare, kunnen een behoorlijke impact hebben op het kind. 

Hoe doe je dat dan als leerkracht, die na de ouders toch het belangrijkste en stevigste baken van de leerling is? Hoe begeleid je deze leerling én de klas? Enh oe houd je je als leerkracht hierin staande en kun je ook ruimte maken voor en geven aan je eigen verdriet?

Neem Contact op als je al deze moeilijke vragen sámen met mij wil tackelen, of maak meteen een afspraak via mijn Agenda. Kijk ook eens bij mijn Aanbod hoe we dat dan sámen gaan vormgeven.

Team

Ter preventie, of ter inspiratie, als cursus/workshop/lezing op bijvoorbeeld een studiedag

Of als begeleiding, voor als je er als team middenin zit.

Hoe ga je om met een collega die een groot verlies heeft meegemaakt? Hoe houd je de verbinding met je collega? Hoe zorg je er voor dat je collega zich verbonden blijft voelen met de school? Wat kun je voor je collega doen, om ruimte te geven aan het verdriet van je collega? Om het voor je collega zo aangenaam mogelijk te maken, zodat langdurig verzuim voorkomen kan worden.

Neem Contact op als je al deze moeilijke vragen sámen met mij wil tackelen, of maak meteen een afspraak via mijn Agenda. Kijk ook eens bij mijn Aanbod hoe we dat dan sámen gaan vormgeven.

Je hoeft het niet alleen te doen, de eerste stap zet jij, sámen tackelen we de rest.

Liefs Bianca

Rouw en Verliescoach