Het woord zegt het al, één-op-één-Coaching, alleen jij en ik zijn betrokken bij deze gesprekken. Dat kan fijn zijn als je dingen wilt delen, die je met niemand anders kunt, wilt, delen. In een vertrouwde setting, bij mij thuis aan de keukentafel zal ik zonder oordeel naar je luisteren, écht luisteren. Hier mag je alles zeggen wat je denkt en voelt, mag je gedachten en gevoelens waar je je misschien zelfs voor schaamt, eindelijk toelaten.
Ieder rouw en verliesproces is uniek. Er staat dan ook geen vaste werkwijze of tijd voor dit proces en voor deze manier van coachen. Door goed te luisteren naar jou, kan ik inspelen op jouw behoeften en wat jij en/of je gezin nodig hebben. Ik kan dit niet voor jou oplossen, dit verdriet blijft altijd bij jou. Wat ik wel sámen met jou kan doen, is dit verlies verweven in jouw/jullie nieuwe leven en je daar een aantal handvatten en inzichten in geven.
Denk hierbij aan thema’s als:
Voor volwassenen:
- Wat er maar ter sprake komt, juist jouw verhaal, jouw inbreng is belangrijk.
- Je komt hier voor jezelf en/of je gezin.
- Soms kunnen vragenkaartjes je op weg helpen, voor het thema van die dag, om aan een gevoel te komen waar je nog niet bijkwam, om je kijk op zaken naar boven te halen, om je gedachten te ordenen. Om hem/haar er weer even bij te halen.
- Maar ook thema’s als:
- Zorgen om de kinderen
- Structuur aanbrengen
- Hoe houd ik al die ballen van werk, huishouden, school en clubjes in de lucht?
- Leren om hulp te vragen en te accepteren
- Hoe betrek ik de kinderen hierbij, welk taalgebruik gebruik je naar de kinderen, welke woorden kies je hiervoor, wat vertel je wel/niet,
- Hoe betrek je je omgeving hierin?
- Gevoelens en gedachten toelaten, schuldgevoel, jaloezie,
- Waar kun je je emoties in kwijt, schrijven, tekenen, kleuren, schilderen, wandelen,…?
- Verdriet, je eigen verdriet én/of het verdriet van je kinderen, hoe rouw je samen en toch ook apart,
- Hoe houd je je partner, papa/mama van je kinderen ‘levend’ en verweven in je nieuwe leven,
- Hoe houd je, maak je tijd voor jezelf? Waar word je blij van, krijg je energie van, voel je ontspanning?
- Een nieuwe liefde, daten, hoe maak je dit bespreekbaar, naar je kinderen, naar je omgeving?
Voor kinderen:
- Wat er maar ter sprake komt, wat ze kwijt willen, wat ze willen weten.
- Wat ze tegen/aan papa/mama niet durven zeggen of vragen.
- Op een heel laagdrempelige manier kunnen we aan bepaalde thema’s of vragen werken, via spel, boekjes of creativiteit, een kaarsje maken voor mama/papa, een herinneringendoos maken, schrijven, tekenen…. En ook hier kunnen de vragenkaartjes van pas komen.
- Maar ook thema’s zoals:
- De hemel
- De dood in de breedste zin van het woord, Begraven/Cremeren
- Ziek zijn
- (Naderend) Afscheid
- Bang zijn, Boos zijn, Jaloezie, Blij zijn Schuldgevoel, Missen, Verdriet
- Gevoelens en wat dat met je doet
- Papa/mama en de rest van het gezin
- Scheiden
- Vriendjes en vriendinnetjes
- School, de klas, wat mogen of moeten ze weten
- Nieuw huis
Onze live gesprekken kunnen plaatsvinden bij mij thuis, aan de keukentafel, want onder het genot van een kopje koffie (thee, water, sap, fris) vinden aan de keukentafel de prachtigste gesprekken plaats. Toch?
Al heb ik ook op onze bank, lekker ontspannen en onderuitgezakt, al menigeen een luisterend oor geboden. Tevens door je dan de juiste vragen te stellen en je soms een spiegel voor te houden, kom je ook vanuit mijn bank tot nieuwe inzichten. Geen zorgen, ook op de bank is de drank inbegrepen 😉
Ben je niet zo van het statische, ‘face-to-face’ contact, maar ben je liever in beweging, want juist dan komen de woorden vanzelf? Dan behoort een rondje wandelen door de prachtige natuur van Opglabbeek, zeker tot de mogelijkheden.
En zelfs als je nu denkt: “Wat jammer dat je zo ver weg woont, want ik denk echt dat je mij kan helpen.” Dan kunnen we onze gesprekken ook online voeren. Alleen voor de drank moet je dan wel zelf zorgen 😉
In overleg is op locatie ook mogelijk, echter komen er dan wel reiskosten bij.
Want voor de een werkt, werkt niet vanzelfsprekend ook voor de ander zo.