Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching

Hoe vertel ik het de kinderen, of houd ik het juist bij ze weg?

6 maart 2023

Podcast 3

Trots om te zeggen dat ik mijn 3e #podcast met jullie mag delen.

https://app.springcast.fm/…/hoe-vertel-ik-het-de…

Deze podcast heb ik opgenomen met Marianne Heemskerk

Zij heeft samen met haar collega Astrid Van Heumenwww.widows-and-widowers.nl opgericht.

Om #weduwe, #weduwnaren en professionals aan het woord te laten, om jou een kijkje in de keuken te geven van wat er allemaal komt kijken bij het verlies van je partner.

In haar podcast Widowtalk ben ik als weduwe én als professional aan het woord.

En praten wij er samen over, waarom het nu zo belangrijk is om óók je #kinderen te betrekken bij het (aanstaand) #verlies van je partner, de #papa/#mama van je kinderen, terwijl je moederhart roept:

“Neeeee, vertel ze nu nog niets, laat ze alsjeblieft nog even kind blijven.”

Ik wens je veel luisterplezier en hoop je te inspireren.

https://app.springcast.fm/…/hoe-vertel-ik-het-de…

Liefs Bianca

#Rouw#verlies#rouwenverliescoach

Hoe betrek je kinderen bij het afscheid van je partner? De neiging is alles ver bij ze vandaan te houden. Om ze te beschermen. Maar bescherm je ze wel als je ze niet bij het proces betrekt? Geeft dat niet juist een soort vertrouwensbreuk?

Bianca Krol kan hierover mee praten. Toen haar man plotseling ziek werd stond haar leven op de kop. Met zeer jonge kinderen en de rollercoaster van een echtgenoot die ziekenhuis in en uit ging.

Hoe vertel je het de kinderen? Nou gewoon, zoals het is. Niet meer en niet minder. Kinderen kunnen meer aan en begrijpen meer dan volwassenen vaak aan willen nemen.

Marianne Heemskerk van widows-and-widowers.nl gaat hierover in gesprek met Bianca Krol. Met haar pedagogische achtergrond heeft ze haar kinderen bij alles betrokken. In Jip & Janneke taal alles uitgelegd en er open over geweest. Dat heeft voor dit gezin goed gewerkt. De uitslag is helaas hetzelfde, haar man – de papa van de kinderen – is er niet meer. Maar er kan over gepraat worden en de kinderen zitten niet met hiaten in hun beleving.

Bianca is zich daarna gaan richten op het begeleiden van mensen met (aankomend) verlies en dan met name als er kinderen in het spel zijn. Weer een mooi voorbeeld van een carrière switch na het eigen verlies. Na het overlijden van je man, anderen helpen hoe een (naderend) verlies aan te pakken in de communicatie met de kinderen

Luister nu naar deze aflevering van de podcast WidowTalk om over haar ervaringen te horen en dit mee te nemen in je bagage. Wellicht kan je er een ander mee helpen.

WidowTalk aflevering 9, ‘Hoe vertel ik het de kinderen of houd ik het juist bij ze weg?’

https://app.springcast.fm/…/hoe-vertel-ik-het-de…

Weer een interessante aflevering van WidowTalk! Meer weten over onze activiteiten? Kijk op widows-and-widowers.nl

Vergeet niet je te abonneren op WidowTalk zodat je geen aflevering mist.

En deel ajb deze onze podcast WidowTalk met iedereen voor wie dat interessant kan zijn!

‘Hoe vertel ik het de kinderen of houd ik het juist bij ze weg?’

https://app.springcast.fm/…/hoe-vertel-ik-het-de…

Delen:

Lees Meer:

“Heb je ergens spijt van?”

16 mei 2024 Vroeg een van de kinderen mij tijdens een groepsbegeleiding. We deden een spelletje om het het gesprek op een andere manier toegankelijker

Stuur me een berichtje